Kai norisi dalintis gerumu

  • Paskelbta: 2024-01-11
  • Kategorija: Akcijos

  Metus baigėme gerais darbais. 2023 metų gruodį gimnazijoje pirmą kartą vyko mokinių inicijuota Gerumo akcija ,,Iš širdies į širdį“. Aš – II f klasės mokinė Paulina Masiokaitė – pasiūliau surinkti dėlionių, žaislų ir edukacinių žaidimų Panevėžio ,,Šviesos“ centro mokiniams.

  Ši idėja man kilo socialinės veiklos metu apsilankius ,,Šviesos“ centre ir pakalbėjus su jame dirbančia psichologe Dovile Šukiene. Ji paminėjo, jog žaislų trūksta, vaikų rankose jie greitai susidėvi, tad senieji nebedžiugina, o naujų nėra galimybių įsigyti. Norėjosi tai pakeisti ir padaryti kažką gera. Mokykloje pasitarusi su socialine pedagoge Vilma Dailidoniene ir klasės auklėtoja Rita Stoniene, nusprendžiau pasiūlyti šią akciją. Pavadinimą „Iš širdies į širdį“ pasiūlė socialinė pedagogė. Subūrėme aktyvią II f  klasės komandą ir kibome į darbus: sukūrėme plakatą, skatinantį gimnazijos bendruomenę prisidėti prie akcijos, padarėme dėžę žaislams sudėti. Buvo džiugu savaitės pabaigoje matyti pilną žaislų dėžę. ,,Šviesos“ centro vaikai nuoširdžiai džiaugėsi, gavę dovanų, neliūdėjo ir žaislai, atradę naujus namus. Labai tikiuosi, jog ši akcija taps dar viena mūsų gimnazijos tradicija.

  Dėkojame visiems, kurie prisidėjo prie akcijos, tiek organizuodami ją, tiek negailėdami geros kokybės žaislų. Dalinkimės iš širdies į širdį.

Autorius:
Paulina Masiokaitė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos